Szeretet-nyelvek

Szeretet-nyelvek

Mindenki másként nyilvánítja ki szeretetét, mintha más nyelvet használna, és a legtöbbször csak ugyanezen a nyelven érzékeli a viszonzást.

Minőségi idő

Minőségi idő

Nem sietünk sehova. Meghallgatlak és meghallgatsz. Azt tesszük, amitől itt és most boldogok vagyunk. Nem kell vitatkoznunk, nem kell segítség, “csak” együtt vagyunk. Időtlenül.

Ajándék

Egy tárgy, ami kifejez téged és kifejez engem. Amit csak én adhatok, és csak te kaphatsz. Egy utalás, amely mindig közel hoz minket. Egy tárgy, ami életünk részévé válik.

Érintés

Megfoglak és nem eresztelek. Sejtjeink ezrei kezdenek beszélgetni szavak és látvány nélkül. Nem lehetsz elég közel, ha nem érintelek. Ha nem érlek el, örökre elszakadtunk egymástól.

Dicsérő szavak

Újra és újra elmondom, milyen nagyszerű vagy. Százszor kell hallanom, hogy szeretsz, ha nem mondod ki, sosem hiszem el. Szavaid csengenek a fülemben, akkor is, ha egy hétig nem látlak.

Szolgálat

Egy cselekedet, amit csak érted teszek. Egy szívesség, amit csak tőled kaphatok. Egy tárgytalan ajándék, amit nem kell megköszönni, mert magában rejti a viszonzást.